Ontketende Toornstra leidt Feyenoord langs FC Groningen

admin • 22:40, 11-02-2017 / Laatste Update: 12:50, 05-01-2024

Jens Toornstra heeft er zaterdag met 2 doelpunten voor gezorgd dat Feyenoord wéér heeft gewonnen. Ditmaal was FC Groningen de Sjaak. Met de overwinning legt koploper Feyenoord weer de druk bij Ajax en PSV. De 2 achtervolgers komen zondag nog in actie.

Feyenoord groeit in de eerste helft

De 1e kans van de wedstrijd was voor Mimoun Mahi van FC Groningen, maar zijn schot werd gekeerd door Feyenoord-keeper Brad Jones. Daarna groeide Feyenoord wel in wedstrijd. Steven Berghuis mocht 2 keer schieten, maar zijn inzetten verdwenen net naast en over. Sergio Padt moest voor het eerst redden op een schot van Karim El-Ahmadi.

Levensgrote kans

Kort daarna had Groningen eigenlijk op 0-1 moeten komen, maar Ruben Jenssen vergat te scoren. In de 35e minuut kreeg hij de bal op een presenteerblaadje van Mahi. Hij kon 'm intikken, maar schoof de bal naast het doel.

Toornstra doet het wel!

Aan de andere kant viel de goal wel. Na een knappe actie op de rechterflank van Steven Berghuis, waarmee hij z'n directe tegenstander uitspeelde en de bal voorgaf, kon Jens Toornstra simpel binnenschieten. Toornstra verving zaterdag Dirk Kuyt.

En weer!

Jens Toornstra wilde waarschijnlijk Kuyt uit de basis spelen. Na een geweldige actie van Jan-Arie van der Heijden staat hij helemaal vrij en ramt hij van dichtbij de bal hard in de kruising. 2-0.

Rood voor Bacuna

Juninho Bacuna moest in de 75e minuut van het veld af. Hij ging hard door op Terrence Kongolo. Scheidsrechter Gözübüyük wilde eigenlijk geel geven, maar op aangeven van de 4e official gaf hij toch rood. Daarmee leek de hoop op punten voor Groningen wel voorbij.

Feyenoord blijft nog steeds fier aan kop staan in de Eredivisie. Ajax neemt het zondag op tegen Sparta, PSV mag tegen FC Utrecht. FC Groningen is nog steeds een solide middenmoter en staat op de 9e plaats.