PEC en Heracles verdelen de punten in Overijsselse derby

admin • 00:52, 28-10-2018 / Laatste Update: 21:37, 04-01-2024

In Zwolle zijn PEC en seizoensverrassing Heracles niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Heracles leek lang op weg naar 3 punten, maar Mike van Duinen maakte 20 minuten voor tijd de gelijkmaker.

Heracles won dit seizoen nog maar 1 uitwedstrijd en dat was te zien in de openingsfase. PEC begon met veel druk en had in de 1e 15 minuten op voorsprong kunnen komen. Doelman Janis Blaswich en enkele slecht uitgespeelde kansen voorkwamen dat.

Alert

Heracles kwam hierna beter in het duel. De goal van spits Adrian Dalmau in de 17e minuut gaf de bezoekers het nodige zelfvertrouwen. De Spanjaard reageerde scherp nadat Brandley Kuwas een vrije trap van ruim 30 meter keihard op de lat knalde.

Verdiende gelijkmaker

Na die goal had Heracles de controle over het duel tot een halfuur voor tijd. PEC drong steeds meer aan maar creëerde weinig kansen. De gelijkmaker van Mike van Duinen na 73 minuten was echter verdiend. De spits scoorde al zijn 7e treffer tegen Heracles. De eerdere doelpunten maakte hij in het shirt van ADO, Excelsior of Roda JC.