PSV moet in play-off voor de Europa League naar Noorwegen

BSR Agency

Robert Hüsken • 22:49, 24-09-2020 / Laatste Update: 07:49, 05-01-2024

PSV heeft zonder al te veel moeite de laatste voorronde van de Europa League gehaald. De Eindhovense formatie won donderdagavond de uitwedstrijd bij NS Mura: 1-5.

Ondanks de 1-1 na geschutter in de verdediging van PSV, kwam de ploeg eigenlijk niet in de problemen. Donyell Malen (0-1), Mauro Junior (1-2), Cody Gakpo (1-3) en nog een keer Malen (1-4) en Gakpo (1-5) scoorden voor de mannen van trainer Roger Schmidt.

Blessure Maxi Romero

Tegenvaller voor PSV was het vroege uitvallen van Maxi Romero. De aanvaller raakte na 10 minuten al geblesseerd.

Rosenborg - PSV

PSV moet voor een ticket voor de groepsfase van de Europa League in de play-off tegen Rosenborg. De Noorse voetbalclub won deze donderdag thuis met 1-0 van Alanyaspor. PSV speelt een uitwedstrijd tegen Rosenborg en de play-off gaat dus maar over 1 duel: die pot wordt gespeeld op donderdag 1 oktober.

Bij Rosenborg kreeg doelpuntenmaker Anders Konradsen 7 minuten na zijn goal rood (2 keer geel), dus daar heeft PSV in ieder geval geen last van.