PSV pakt bizar cadeau van Pol van Boekel niet uit: Ajax loopt verder weg

Robert Hüsken • 19:41, 22-11-2020 / Laatste Update: 04:13, 07-01-2024

PSV is deze zondag niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel op bezoek bij FC Twente. De Eindhovense voetbalclub speelde met name in de eerste helft echt goed, maar het zal waarschijnlijk in veel praatprogramma's alleen maar gaan over de bizarre strafschop die PSV kreeg van scheidsrechter Pol van Boekel.

PSV kwam al vroeg in de wedstrijd op 0-1. Donyell Malen maakte na 8 minuten de eerste goal van de wedstrijd. PSV domineerde daarna en leek op weg naar een grotere score. Zeker toch scheidsrechter Pol van Boekel een belachelijke strafschop gaf. Op Twitter snapt niemand iets van dit moment. Maar Eran Zahavi, die slecht speelde, miste de pingel. Goede redding van Twente-doelman Joël Drommel.

Strafschop FC Twente

In de tweede helft kreeg FC Twente een strafschop. Wout Brama schoot namelijk vol in, tegen de warm van Cody Gakpo. Danilo benutte de penalty: 1-1. Daardoor staat PSV 4de in de Eredivisie met 4 punten achterstand op Ajax. FC Twente staat met 2 punten achterstand op PSV knap 5de.