PSV voetbalt voor de verandering eens aardig en speelt zich simpel langs Heracles

18 augustus 2019

Soccrates Images

PSV heeft zondagavond de 3e speelronde van de Eredivisie met een degelijke 0-2 zege afgesloten op bezoek bij Heracles Almelo. Waar de kritiek op het spel van de Eindhovenaren en op Van Bommel de laatste weken niet mis was, daar liet PSV in Almelo zien toch ook aardig te kunnen voetballen.


Dat kwam mede door weer een nieuwe opstelling van de trainer van de Eindhovenaren. Van Bommel slachtofferde Bruma voor Mo Ihattaren, waardoor Bergwijn op linksbuiten mocht beginnen. Dat leverde halverwege de eerste helft ook de (verdiende) goal op. Bergwijn kreeg een hoop ruimte, dribbelde naar binnen en schoot hard raak in de benedenhoek: 0-1.

Ihattaren scoort
PSV bleef daarna de controle houden en voetbalde aardig. Via de jonge Ihattaren werd het halverwege de 2e helft ook nog eens 0-2 en gooide PSV het spel daarmee in het slot.

Europa League
PSV speelt donderdag in de laatste voorronde van de Europa League tegen Apollon Limassol uit Cyprus. In het weekend is de ploeg, net als Ajax, AZ en Feyenoord, vrij van Eredivisie-voetbal, waarna volgende week donderdag de return weer volgt.