PSV worstelt met De Graafschap, wint nipt en ziet Ajax op doelsaldo uitlopen

Soccrates Images

Martijn Baars • 16:08, 14-04-2019 / Laatste Update: 21:36, 12-12-2023

Waar iedereen verwacht had dat PSV wel even over De Graafschap heen zou walsen, daar worstelde de thuisploeg enorm met de degradatiekandidaat. Na ruim een uur stond PSV nog met 0-1 achter, maar won uiteindelijk nipt met 2-1.

De kleine zege (+1 doelsaldo) betekent wel dat Ajax op doelsaldo verder is uitgelopen. De Amsterdammers wonnen zaterdagavond al met 6-2 (+4) van Excelsior en staat nu dus 12 goals voor op PSV. Vóór deze speelronde was het nog +9.

De Graafschap verrast met voorsprong

De Graafschap voetbalde de hele eerste helft eigenlijk beter dan PSV en kwam zelfs verdiend op voorsprong. Delano Burgzorg mocht helemaal vrij binnenkoppen na een afgemeten voorzet. Tot de rust oogde PSV onzeker en inspiratieloos.

Penalty brengt verlossing

Trainer Mark van Bommel besloot maar weer eens in te grijpen in de rust en bracht Donyell Malen voor Mo Ihattaren. Toch duurde het nog een dik kwartier voordat PSV de gelijkmaker maakte. Lozano werd neergelegd in het strafschopgebied en kreeg een (terechte) penalty. Steven Bergwijn schoot 'm raak voor de 1-1.

Pas kwartier voor tijd op voorsprong

Daarna ging PSV natuurlijk op jacht naar de zege en nog meer doelpunten, maar bleef het moeizaam en matig ogen. In de 74e minuut kwam PSV pas voor het eerst op voorsprong. Het zeer sterk verdedigende De Graafschap stond ineens helemaal verkeerd, waardoor Luuk de Jong een voorzet van Dumfries binnen kon glijden: 2-1.

Bijna 2-2

In de slotfase ontsnapte PSV nog aan de 2-2 van De Graafschap. Daniel Schwaab kopte een voorzet van Tutuarima bijna achter doelman Jeroen Zoet, maar de keeper redde met zijn vingertoppen.