Ex-speler van Telstar en Eindhoven is betrokken bij grote drugszaak

8 december 2021

Oud-profvoetballer Radjin de Haan is verdachte in een omvangrijke drugszaak. Dat bevestigt zijn advocaat Esther Vroegh.


De 52-jarige oud-voetballer is trainer in Haarlem van een amateurclub. In de jaren 90 speelde hij voor Eindhoven en Telstar. Hij kwam tevoorschijn in een groot onderzoek naar het verzenden van pakketjes drugs over de hele wereld. Ook enkele mensen die De Haan kent uit de voetballerij zijn betrokken.

Zelf heeft De Haan verklaard ‘dat hij wel eens geholpen heeft een pakketje ergens af te gooien, maar niet wist waar het over ging’; zo schrijft het AD. De zaak komt volgende week vrijdag voor de rechter in Den Bosch.

Vliegtuigcrash
Radjin de Haan maakte in 1989 als 19-jarige deel uit van het Kleurrijk Elftal dat een vliegtuigcrash meemaakte. Dat ging de boeken in als de SLM-ramp bij vliegveld Zanderij in Paramaribo.

De Haan werd op de ochtend van 7 juni 1989 wakker tussen de lijken in de jungle nabij Zanderij en wist zichzelf met een klein kind op de arm in veiligheid te brengen.

Comeback
De Haan was de enige van de spelers aan boord die uiteindelijk weer op de voetbalvelden terug zou keren. 7 maanden na de ramp maakte hij zijn rentree in de derby tegen AZ.