Rai Vloet keert na dodelijk ongeluk terug in selectie Heracles, maar begint op bank tegen NEC

15 januari 2022

Pro Shots
rai-vloet-na-dodelijk-verkeersongeluk-terug-in-selectie-heracles-almelo-maar-begint-op-bank-tegen-nec-eredivisie

Heracles Almelo begint zaterdagavond zonder Rai Vloet aan de uitwedstrijd tegen NEC. Hij zit wel op de bank. De 26-jarige Vloet, half november betrokken bij een dodelijk verkeersongeluk, sloot eerder deze week weer aan bij de selectie van de nummer 13 van de Eredivisie.


Het duel tussen NEC en Heracles begint om 18.45 uur.

Kind slachtoffer
Bij het ongeval kwam een kind om het leven. Vloet zou onder invloed hebben gereden. Lang was onduidelijk wie achter het stuur zat, maar de politie zei maandag dat het ging om een 26-jarige Almeloër, daarmee doelend op Vloet.

"De rechter komt pas over een half jaar met een oordeel en als Heracles kunnen we die jongen helpen in deze situatie, om zijn leven weer op te pakken", zei trainer Frank Wormuth voor de camera van ESPN over de beslissing om Vloet weer te laten aansluiten. "Moet hij dan tot de zomer in een kamer gaan zitten?"

Vrijheid van meningsuiting
"Natuurlijk zijn er in deze wereld verschillende meningen, dat is ook goed. Een kenmerk van een democratie is vrijheid van meningsuiting en die mening moeten we accepteren. Ik begrijp de emoties bij de mensen, maar ik hoor om me heen ook mensen die Heracles begrijpen", aldus Wormuth, die meent dat Vloet wel een achterstand heeft. "Fysiek en mentaal is hij niet zo sterk op dit moment. Hij is heel introvert nu, hij heeft ook veel doorgemaakt."

Check hier de volledige opstelling van Heracles:
Check hier de opstelling van NEC: