Reserve Zakaria Labyad gelukkig bij Ajax: ‘Grootste club van het land, geen andere opties’

9 november 2019

BSR

Buitenspeler Zakaria Labyad had de afgelopen zomer de kans om Ajax te verlaten. FC Groningen wilde hem hebben. Labyad kwam dit seizoen nog geen minuut in actie, maar bleef liever in Amsterdam.


Ondanks zijn reserverol bij de landskampioen klaagt de 5-voudig international van Marokko niet. Labyad is naar eigen zeggen 'bijna volmaakt gelukkig'. Dat zei hij tegen De Telegraaf.

Langdurige liefde
"Ik wil het liefst de komende 4, 5 jaar voor Ajax uitkomen. Een andere optie is er voor mij niet in Nederland", zegt de 26-jarige voetballer. "Ik heb bij PSV en Sporting Portugal gespeeld, grote clubs, maar Ajax is van een nóg andere categorie."

FC Groningen toonde afgelopen zomer belangstelling in Labyad, maar hij zag niks in een overstap naar de huidige nummer 6 van de Eredivisie. "Het is genieten dat ik op het veld mag staan, bij de grootste club van Nederland."

No go Groningen
Labyad spiegelt zijn wens om bij Ajax te blijven aan Ziyech. "Onze situatie is onvergelijkbaar, omdat Hakim de ster van het elftal is en ik wissel zit, maar ik begrijp hem echt heel goed. Hij ruilt Ajax niet zomaar in. En dat doe ik met alle respect niet voor FC Groningen."