RKC wint uitduel in Zwolle in middenmoot Eredivisie: klimt voorzichtig richting PEC toe

Rick Kraaijeveld • 00:02, 26-11-2023 / Laatste Update: 12:55, 07-01-2024

RKC heeft op bezoek bij PEC Zwolle 3 punten weten mee te nemen. Het werd 1-2 voor de club uit Waalwijk. Doelpunten werden gemaakt door Filip Stevanovic en Chris Lokesa. Voor de thuisploeg scoorde Davy van den Berg.

PEC Zwolle was de kleine favoriet deze wedstrijd. De club uit Zwolle stond 5 punten boven RKC op de ranglijst en speelde thuis. De thuisploeg begon ook voortvarend en kreeg kansen via spelmaker Younes Namli en Lennart Thy, maar een goal zat er niet in. Wel dus voor de uitploeg, RKC. Na een kwartier zette Lokesa de bal voor en Stevanovic was daar in de 16 om de bal af te maken.

Zwolle in de achtervolging

Zwolle moest dus hard aan het werk om deze achterstand weer recht te zetten. Dat lukte een kwartiertje later. Zico Buurmeester slingerde de bal in de 16 en Davy van den Berg schoot de bal tegen de touwen. Vlak daarna was Van den Berg weer dichtbij een goal maar de bal ging net langs de paal. Met 1-1 gingen beide teams de rust in.

Na rust was het Lokesa die scoorde voor RKC. Een schot werd van richting veranderd en verschalkte daarmee de doelman van Zwolle. Rond het uur was RKC nogmaals gevaarlijk met een vrije trap van Stevanoic, maar deze werd knap gered door Jasper Schendelaar. RKC staat met deze overwinning 13e met 12 punten uit 12. PEC op plek 10 met 14 uit 13.