Roda scoort zowaar wéér maar deelt de punten met Heracles

admin • 21:21, 11-02-2017 / Laatste Update: 20:16, 12-12-2023

Roda JC heeft maar liefst 2 keer gescoord (dit seizoen 12 keer in 21 wedstrijden), maar dat was niet genoeg voor een overwinning tegen het Heracles Almelo van Samuel Armenteros. Roda kwam op 0-2, maar Armenteros zorgde er met 2 goals voor dat de 2-2 eindstand op het bord kwam.

Doodsaaie eerste helft

In de eerste helft konden beide teams niet echt imponeren. Toch was het Heracles dat nog enigszins aanspraak maakte op en doelpunt. Zij waren in de eerste 45 minuten het gevaarlijkst, maar tot écht grote kansen kwamen zij niet. Roda JC had eigenlijk maar 1 kansje. Vanuit een corner werd goed ingekopt door verdediger Daryl Werker, maar de bal kon door een Heraclied gemakkelijk van de lijn worden gehaald.

Heracles is beter

In het begin van de 2e helft was er eigenlijk maar 1 team dat op zoek was naar de overwinning: Heracles. Hoewel het nog steeds niet best was, had Heracles wel weer een paar kansen. In de 53e minuut combineerde Kristoffer Peterson bijvoorbeeld met Thomas Bruns. Peterson kreeg de bal terug maar schoot 'm net voorlangs.

Roda scoort tegen de verhouding in

Toch was het Roda dat ineens scoorde. Mitchell Paulissen moet ook gedacht hebben: 'Nou, laat ik dan maar een keertje uithalen. Dat deed-ie niet bijzonder knap, maar doordat Heracles-verdediger Justin Hoogma de bal van richting verandert is keeper Bram Castro kansloos.

Kan Roda dan toch scoren

Roda wist blijkbaar ineens weer hoe het moet scoren. Bruns haalde eerst nog een bal van de lijn. Kort daarna kon Samuel Armenteros een voorzet niet goed verwerken. Tom van Hyfte ving de bal op en knalde 'm vanaf buiten de 16 droog in de hoek.

Of toch niet?

Na de goal kon Roda rustig achterover leunen en proberen de score uit te breiden door te counteren. Dat resulteerde in de 77e minuut in een grote kans voor Roda-spits Dani Schahin. Hij kon de bal vanaf een meter of 7 eigenlijk zo inschuiven, maar hij besloot de bal zo'n 4 meter naast te schieten.

Armenteros kan het wel

Een minuut later liet collega-spits Armenteros aan de andere kant zien hoe het wel moet. Hij omspeelt een verdediger en schiet de bal knap, laag in de verre hoek. Vlak voor tijd laat hij dat nog een keer zien, maar dit maal met hoofd. Bij een voorzet staan ze bij Roda allemaal lucht te dekken, waardoor Armenteros een hoek kan uitzoeken: 2-2.

Heracles gaat dankzij het puntje NEC voorbij op de ranglijst en staat 10e. Roda JC wisselt van plek met ADO Den Haag en staat nu 16e.