Strijd om EL-ticket helemaal open na knotsgek slot

admin • 00:43, 16-05-2018 / Laatste Update: 19:00, 08-01-2024

Vitesse en FC Utrecht mogen allebei nog uitkijken naar de terugwedstrijd in de play-offs om een ticket voor de voorrondes van de Europa League. De eerste wedstrijd eindigde in 3-2 voor de Arnhemmers.

De wedstrijd begon uitermate stroef. De 1e helft was niet om over naar huis te schrijven van beide ploegen, hoewel Utrecht in de openingsfase de beste kansen had. Toch was het Vitesse dat vlak voor rust de score opende. Mason Mount wist uit een voorzet van Roy Berens de bal langs de Utrecht-keeper Jensen te krijgen.

Labyad neemt Utrecht bij de hand

Hoe saai de 1e helft was, zo vermakelijk was de 2e. Het duel werd nog eens opgeluisterd door de entree van Zakaria Labyad. De speler, die enkele dagen geleden bekendmaakte naar Ajax te verkassen, begon vanaf de bank maar kwam in de 57e minuut in de ploeg voor Gyrano Kerk.

Labyad trok vervolgens het spel naar zich toe en Utrecht werd sterker en sterker. In de 62e minuut kon Ramon Leeuwin uit een hoekschop van Labyad de gelijkmaker inkoppen. In het vervolg ging Utrecht nadrukkelijk op zoek naar een treffer om op voorsprong te komen. Toch was het weer Vitesse dat toesloeg.

Knotsgek slot

Mount scoorde al en dan is er natuurlijk nog die topper in Arnhem. Ook Bryan Linssen scoorde en hoe! Vanaf de rechterkant van het strafschopgebied krulde Linssen de bal om alles en iedereen heen en zo stond Vitesse na 77 minuten weer op voorsprong: 2-1. Het was echter nog niet gedaan.

Labyad zette de ploeg uit Utrecht in 86e minuut weer op gelijke hoogte. Na een dribbel van Yasin Ayoub kon Labyad uithalen en keeper Jeroen Houwen had geen antwoord op het schot wat houdbaar leek. De 2-2 stand was een mooie score geweest in een wedstrijd waarin Utrecht meer recht had op de overwinning. In de extra tijd zou Vitesse echter toch weer op voorsprong komen. Guram Kashia scoorde uit een vrije trap met het hoofd. De bal werd vanaf 10 meter voorbij de middenlijn geslingerd en de Georgiër kopte mooi over David Jensen heen.