Ten Hag moet toegeven: ‘Natuurlijk doet het nog een beetje pijn bij ons’

16 april 2021

Getty
Ten Hag.

Ajax-trainer Erik ten Hag vreest niet dat zijn spelers zondag tijdens de bekerfinale nog last hebben van het verloren tweeluik met AS Roma in de kwartfinale van de Europa League. "Natuurlijk doet het nog pijn bij ons", zei hij over het gelijkspel van donderdag in Rome (1-1).


"Maar we zijn getergd en gemotiveerd. We kunnen zondag een prijs winnen en die kans willen we grijpen. Daarvoor willen we alles opzijzetten. We gaan die uitdaging aan, dat merk ik aan mijn spelers."

'Vitesse revelatie van seizoen'
Ajax had donderdag niet voldoende aan het gelijkspel in Stadio Olimpico, na het verloren thuisduel van vorige week met AS Roma (1-2). De koploper van de Eredivisie ging tot het uiterste, maar dat bleek niet voldoende. Vitesse kwam vorige week vrijdag voor het laatst in actie en is al weken bezig met de bekerfinale tegen Ajax.

"Natuurlijk hebben sommige spelers kleine pijntjes", zei Ten Hag. "Maar wij zijn gewend om na 3 dagen weer een wedstrijd te spelen. We weten eigenlijk niet beter. Vitesse is de revelatie van het seizoen en heeft in Nederland van alle topploegen gewonnen, behalve van Ajax. We zullen goed moeten zijn om de beker te winnen. Maar het ligt ook aan onszelf of we die finale winnen."

Twijfel over 2 verdedigers
Ten Hag weet zaterdag of hij de rechter vleugelverdedigers Devyne Rensch en Noussair Mazraoui mee kan nemen naar De Kuip. Voor de geblesseerde Sean Klaiber komt de bekerfinale waarschijnlijk te vroeg, Sébastien Haller keert terug bij Ajax, dat Daley Blind en André Onana de rest van het seizoen moet missen.