Trainer Thomas Letsch weet iets wat wij niet weten: ‘We zitten in februari nog in toernooi’

10 december 2021

Pro Shots
Thomas Letsch

Na de 3-1-zege op NS Mura staat Vitesse in de wachtstand in de Conference League. De Arnhemse club wacht met spanning op uitsluitsel van de UEFA. Coach Thomas Letsch is positief: "Ik ga ervan uit dat we in februari nog in het toernooi zitten."


Vitesse is afhankelijk van de grillen van de Europese voetbalbond. De UEFA moet beslissen of Tottenham Hotspur de wedstrijd tegen Stade Rennes nog gaat spelen. Letsch waarschuwt voor competitievervalsing. "Bij Spurs weten ze nu exact wat te doen. Ze moeten winnen. 1 goal is genoeg."

Voorkeursbehandeling
Op verhalen dat Tottenham een voorkeursbehandeling van de UEFA krijgt, gaat Letsch niet in. "Dat is voor mijn geen thema. De club heeft een statement afgegeven. Daar houd ik het bij."

De UEFA-reglementen schrijven voor dat de groepswedstrijden in de Conference League voor 31 december zijn afgewerkt. Voor Spurs ligt daar een immens probleem, vanwege het kerstprogramma in Engeland. De speelkalender zit tjokvol.

'Snel duidelijkheid'
"Ik kan me voorstellen dat Spurs helemaal niet tegen Rennes gaat voetballen. Maar dat is allemaal aan de UEFA. Wij kunnen alleen maar afwachten. De komende dagen verwachten we duidelijkheid."

Letsch kijkt terug op een succesvolle Europese campagne van Vitesse. "Normaal heb je na zo’n laatste groepswedstrijd de ontlading. Met een feest, of juist niet. Dit is vreemd. We weten niet waaraan we toe zijn. We hebben in een zware groep met Spurs, Mura en Rennes wel 10 punten gehaald. Dat is super. We hebben verdiend verder te komen. Maar wellicht wordt nu alles achter de groene tafel beslist. Dat is jammer."

'6 keer scoren is niet vanzelfsprekend'
Vitesse heeft tegen Mura uiteindelijk verzuimd een hoge uitslag neer te zetten. "Natuurlijk waren er kansen op meer", beseft Letsch. "Maar 6 keer scoren in een wedstrijd is geen vanzelfsprekendheid. De 2e helft was minder. De structuur viel weg. We maakten een fout en incasseerden de 3-1. Maar we moeten positief zijn. We hebben gewonnen. Daar draaide in eerste instantie alles om. Nu wachten we af."