Twente-trainer Pusic haalt uit naar eigen werkgever en lokale media

13 april 2019

BSR/Soccrates

FC Twente zette gisteren dankzij een 1-0 thuiszege op Telstar weer een stap naar het kampioenschap en dus zou je een blije trainer na afloop verwachten. Niets was minder waar. Marino Pusic liet in een interview op NPO1 radio zijn frustraties gaan en haalde flink uit naar zijn werkgever en de regionale media.


De verbale uithaal van Pusic kwam onverwacht, omdat Twente dichtbij de titel is en geen onrust kan gebruiken. Maar uitgerekend de trainer zelf zette de verhoudingen op scherp in een interview op de radio.

"Het is geen wonder dat deze club jarenlang in de problemen heeft gezeten, als je ziet dat geen enkele trainer zijn contract heeft uitgediend de afgelopen 10 jaar. Dat zegt meer over de manier hoe het er hier aan toe gaat, dan over de trainers”, aldus Pusic, die na dit seizoen nog een 1-jarig contract heeft bij FC Twente.

Trots op eigen werk
"Of het mogelijk is dat ik kampioen word en dan vertrek? In voetbal is alles mogelijk en bij deze club is ook alles mogelijk. Maar ik voel de steun van de mensen in de leiding wel, we werken prima samen. Als je ziet waar we vandaan komen, dan ben ik heel trots op mijn werk.”

Lokale media krijgen ook een trap na
Ook de regionale media kreeg er in het interview van langs. Die noemde hij ‘incompetent’. "Ze zijn belachelijk. Ze zijn inhoudelijk zwak en hebben ernstige karakterproblematiek. Het zegt alles over hun karaktergezwel."