Vitesse geeft voorsprong weg bij Heerenveen en verliest opnieuw

BSR

Trevor Wagener • 22:51, 29-11-2019 / Laatste Update: 11:37, 08-01-2024

Vitesse is er niet in geslaagd om in Heerenveen de weg naar boven terug te vinden. In Friesland kwam de ploeg van Leonid Slutsky op een 0-2 voorsprong, maar werd er alsnog - na een zeer vermakelijke wedstrijd - verloren: 3-2. Het betekende het 5e verlies op rij voor de Arnhemmers.

Tim Matavz opende op aangeven van Navarone Foor al vroeg de score. Na een lange uittrap van doelman Remko Pasveer maakte Bryan Linssen er 0-2 van. Niks aan de hand, zou je zeggen.

Weggegeven

Maar Vitesse zou Vitesse niet zijn als het, net zoals de voorbij weken, daarna keihard in zou kakken. Dat gebeurde deels al in de 1e helft. Na een makkelijk gegeven penalty kwam de thuisploeg via Hicham Faik vlak voor rust op 1-2.

Na de pauze waren de Arnhemmers geen schim meer van wat zij in de 1e helft waren. Nota bene oud-Vitessenaar Mitchell van Bergen maakte er, na een mooie actie die hij vanaf de zijkant begon, beheerst 2-2 van.

Niet best

Met man en macht zocht Vitesse in het vervolg naar stabiliteit. Net toen dat leek te gaan lukken, zette Heerenveen-spits Jens Odgaard de 3-2 op het bord. Aan de stand veranderde, ondanks enkele kansen, niets meer. Heerenveen staat voorlopig op een knappe 4e plek. De vrije val van Vitesse, dat zich op een voorlopige 7e plek terugvindt, houdt dus aan.