Vitesse ondanks sterk begin gelijk tegen Lazio, uitgeschakeld in Europa

Martijn Baars • 21:50, 23-11-2017 / Laatste Update: 17:05, 08-01-2024

Ondanks een sterk begin en een voorsprong heeft Vitesse gelijkgespeeld tegen Lazio Roma. De Arnhemmers kwamen vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een vrije trap van Bryan Linssen, maar kregen uiteindelijk toch de 1-1 om de oren. Serieuze kansen kwamen daarna niet meer waardoor de wedstrijd langzaam doodbloedde. Door dit gelijkspel is Vitesse uitgeschakeld in de Europa League.

Vitesse ging voor zijn laatste kans om te overwinteren in de Europa League. Daarvoor moest het zelf in ieder geval winnen van Lazio. En dan mocht Nice niet winnen van Zulte-Waregem.

Laatste kans voor Vitesse

Vitesse probeerde in het maar half gevuld Stadio Olimpico van Lazio nog iets te maken van het Europese seizoen. De Arnhemmers begonnen sterk en kregen in de 4e minuut een goede kans van Tim Matavz. De spits draaide goed weg op het randje van de 16, maar het schot kwam op de paal.

Vroege voorsprong (0-1)

In de 13e minuut kreeg Vitesse een vrije trap op ongeveer 18 meter na een stevige tackle op Matavz. Mason Mount nam de vrije trap door hem naar Bryan Linssen te tikken. Die haalde hard uit en de bal vloog met een curve onderkant lat in de goal. De keeper van Lazio stond er bij en keek er naar.

.@MijnVitesse komt op voorsprong door een prachtig doelpunt van Bryan Linssen! pic.twitter.com/obRv7C4u1g

— Voetbal Inside (@VoetbalInside) 23 november 2017

Vitesse vergeet door te drukken

Ook de minuten daarna had Vitesse het betere van het spel, maar verder dan een mooi afstandsschot van Mount kwam het niet. Rond de 25ste minuut kwam Lazio steeds beter in de wedstrijd en in de 29ste minuut krijgt Vitesse een serieuze waarschuwing: Luis Alberto speelt met een hakje de bal naar Palombi die uithaalt met een schot in de lange hoek. Pasveer redt door net op tijd een stapje naar voren te doen en het doel klein te maken.

Gelijkmaker

Vanaf dat moment gaat het redelijk gelijk op maar komen beide ploegen niet tot echte kansen. Tot de 42ste minuut waar Basta vanaf rechts een voorzet geeft op Luis Alberto die verwoestend uithaalt. De bal vliegt laag de korte hoek binnen omdat Pasveer te laat naar de grond gaat.

Het is weer gelijk! Luis Alberto maakt op schitterende wijze 1-1 voor Lazio #EUL #lazvit #voetbalinside pic.twitter.com/h6HrBrkjwt

Saaie 2e helft

In het begin van de 2e helft gaat het gelijk op maar komen beide ploegen niet echt meer tot kansen. Lazio valt iets meer aan, maar 't is niet heel spannend. In de laatste minuten geeft Vitesse nog wat speldenprikjes maar echte kansen zijn het niet.

Uitgeschakeld

Door het gelijke spel en de winst van Nice bij Zulte-Waregem is Vitesse uitgeschakeld en zijn er na de winter geen Nederlandse ploegen meer in de Europese toernooien.