Waarom Koeman voor Malen en Veltman kiest

21 augustus 2019

Soccrates Images

Donyell Malen en Joël Veltman hebben het tot de voorlopige selectie van Oranje geschopt. Voor Malen is het de eerste keer, terwijl Veltman zijn laatste interland in november 2017. Bondscoach Ronald Koeman legt uit waarom hij voor de 2 Eredivisie-spelers heeft gekozen.


Om maar te beginnen met PSV-talent Malen, die dus debuteert in de voorselectie. Koeman vertelt dat hij al een tijdje op zoek was naar nieuwe versterkingen in de aanval. VI.nl citeert de bondscoach: "Hij is goed bezig, vandaar dat hij nu bij de voorselectie van het Nederlands elftal zit. Vrijdag over een week wordt pas de definitieve selectie bekend, maar hij heeft het verdiend om op deze voorlopige lijst te staan."

Veltman wint strijd van Tete
Koeman is enorm lovend over de comeback die Veltman heeft gemaakt. De rechtsback (of centrale verdediger) liep lang met een blessure rond, maar maakte vorig seizoen zijn rentree. En direct stond hij er bij Ajax, in de Eredivisie én in de Champions League.

Dat dwong respect af bij Koeman, die een vervanger zocht voor Kenny Tete. De rechtsback van Olympique Lyon mocht dit seizoen pas 2 keer invallen bij de Franse club. Tete kwam tot 24 minuten bij Lyon.

Vaste groep
De bondscoach werkt graag met een vaste groep, maar Koeman beseft dat hij soms moet doorselecteren. "De deur staat altijd open, alleen ik vind wel dat er dan ook echt spelers aan de deur moeten kloppen. En dat vind ik bij Malen wel en bij een aantal anderen, waarover ook wel gesproken is, nog niet."