Welke Nederlandse ploegen bekeren door in de Europa League?

14 augustus 2019

Soccrates Images

Er komen donderdag 3 Nederlandse clubs in actie in de voorrondes van de Europa League. Mochten PSV, Feyenoord en AZ doorgaan, wacht er nog een laatste voorronde. Als die wordt overleefd, staat de groepsfase van het toernooi op het programma. Maar zover is het nog niet!


Eerst moet namelijk de return in de 3e voorronde nog worden gespeeld. Alle 3 de teams staan er goed voor, maar zeker voor PSV en AZ kan er nog genoeg fout gaan. Wij zijn benieuwd: zien we 3 Nederlandse clubs terug in de laatste voorronde?

18:30 uur: Dinamo Tbilisi - Feyenoord
De Rotterdammers reizen af naar Georgië, voor de return met Dinamo Tbilisi. In eigen huis won Feyenoord met 4-0, maar nu moet het kunstje worden geklaard in een leeg stadion. Tbilisi heeft namelijk een straf gekregen van de UEFA, waardoor het een wedstrijd zonder fans moet spelen. Er zijn wel 140 Feyenoord-fans aanwezig.

20:30 uur: PSV - Haugesund
PSV neemt het donderdag op tegen het Noorse Haugesund. Zij zijn in de competitie al 17 wedstrijden onderweg en staan 8e. Hoewel de mannen van Haugesund dus topfit zijn, is de 8e plek in de Noorse competitie niet echt hoog. In Noorwegen werd het 1-0 voor PSV, door een rake penalty van Steven Bergwijn. Tijd om het klusje in Eindhoven af te maken.

20:30 uur: AZ - Mariupol
AZ scoorde niet in het uitduel met het Oekraïense Mariupol: 0-0. Een overwinning is dus noodzakelijk voor de Alkmaarders. Helaas voor hen spelen ze niet in het eigen stadion. Door een ingestort dak moet AZ uitwijken naar het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag. Niet de makkelijkste omstandigheden!

Welke ploegen zien we terug in Europa?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...