Winnend FC Twente dankzij Danilo even aan kop in Eredivisie

BSR Agency

admin • 01:12, 18-10-2020 / Laatste Update: 00:18, 05-01-2024

FC Twente mag zeker een dag genieten van de koppositie in de Eredivisie. Dankzij 2 doelpunten van Danilo en 1 van Jayden Oosterwolde werd in Tilburg eenvoudig met 0-3 gewonnen van Willem II.

Twente heeft na 5 wedstrijden al 11 punten. Toen het vorige seizoen werd stilgelegd, nam Twente de 14e plek in en was het verschil met de ploegen die play-offs zouden moeten spelen voor een langer verblijf in de Eredivisie niet zo groot.

Danilo

Twente koos ervoor, mede vanwege de beperkte financiële mogelijkheden, dit seizoen te gaan werken met veel huurlingen. Die aanpak pakt goed uit. Danilo, die wordt gehuurd van Ajax, opende al in de 2e minuut de score. De Braziliaan kon, omdat de buitenspelval bij Willem II opzichtig mislukte, zo op het doel aflopen: 0-1.

Weer Danilo

Oosterwolde, afkomstig uit de eigen opleiding van Twente, zorgde kort na rust voor de 0-2. Danilo nam de 3e treffer voor zijn rekening. Doelman Robbin Ruiter keerde de door hem genomen strafschop, maar in de rebound was Danilo alsnog trefzeker. De aanvaller heeft dit seizoen al 4 keer gescoord.

Achtervolgers

De kans is levensgroot dat Twente morgen de 1e plaats weer in moet leveren. Dan komen achtervolgers Feyenoord, PSV, Heerenveen, Vitesse en Ajax nog in actie.

Tegenvallend

Willem II, vorig seizoen 1 van de verrassingen in de Eredivisie, doet het met 4 punten uit 5 wedstrijden voorlopig tegenvallend.