Wordt ontsnapping van ADO werkelijkheid? ‘Niemand meer rekening mee gehouden’

12 mei 2021

Getty
Ruud Brood.

ADO Den Haag wil donderdag het thuisduel met Willem II aangrijpen om kans te houden op een langer verblijf in de Eredivisie. "We zijn weer aangesloten, waar eigenlijk niemand meer rekening mee had gehouden”, zei trainer Ruud Brood tijdens een persmoment.


ADO leek al zo goed als gedegradeerd totdat het de afgelopen weken van Feyenoord en PEC Zwollle won.

Nog steeds in gevaar
De club staat nog steeds laatste maar het verschil met het als 15e geklasseerde Willem II is slechts 3 punten. "We zijn in vorm en in de eindfase van de competitie gebeuren er vaak gekke dingen”, weet Brood. "Toch moeten we ons zeker niet rijk rekenen. Wel is er het besef dat dit een kans is om weer verder aan te haken.”

In Eredivisie vanaf 2008
ADO degradeert naar de Keuken Kampioen Divisie als het verliest van Willem II en Emmen of VVV-Venlo winnen. De club uit Den Haag speelt sinds 2008 op het hoogste niveau. Trainer Brood kan weer een beroep doen op Michiel Kramer en Vicente Besuijen, die terugkeren van een schorsing. Onduidelijk is nog of Ricardo Kishna en Daryl Janmaat inzetbaar zijn. Voor Jamal Amofa, Dario Del Fabro en Peet Bijen komt de wedstrijd tegen Willem II te vroeg.