AC Milan pakt dankzij Piatek de volle buit tegen Hellas Verona na zenuwslopende slotfase

15 september 2019

BSR Agency

Een week voor de klassieker tegen aartsrivaal Inter heeft AC Milan met pijn en moeite zijn 3de competitiewedstrijd in de Serie A gewonnen. Door een treffer van de Pool Krzysztof Piatek, die een strafschop benutte, werd het in het Stadio Marc Antonio Bentegodi tegen Hellas Verona 0-1.


AC Milan speelde een kleine 70 minuten met een man meer na rood voor een andere Pool, Hellas’ Mariusz Stepinski. Ook Milan eindigde met 10 man, na een krankzinnig slot.

Rood!
In de absolute slotfase was het billenknijpen voor AC Milan. Davide Calabria kreeg in de 94ste minuut een rode kaart na het neerhalen van een doorgebroken speler. De VAR ging even checken of het een pingel was of niet. Uiteindelijk werd de bal nét buiten de 16 neergelegd. Na veel gekibbel tussen scheidsrechter en spelers van Hellas en AC Milan vuurde Miguel Veloso de bal in de muur en de rebound werd naast geschoten door invaller Samuel Di Carmine.

Het was de 2de overwinning voor AC Milan dit seizoen, dat eerder met dezelfde cijfers van Brescia won. Tegen Udinese werd juist met 1-0 verloren.