Anderlecht begint play-offs met overwinning

Pro Shots / Nico Brekelmans

admin • 01:24, 01-04-2017 / Laatste Update: 11:08, 15-01-2024

Waar wij in Nederland langzaamaan toewerken naar de laatste wedstrijden van het seizoen is de finale in België vrijdag al begonnen met de play-offs om het landskampioenschap. Anderlecht, met Bram Nuytinck in de basis, won de openingswedstrijd op bezoek bij Zulte-Waregem met 1-2.

Tielemans belangrijk

Anderlecht, dat in de reguliere competitie bovenaan eindigde, kwam na 20 minuten via Alexandru Chipciu op voorsprong. De thuisploeg kon daar weinig tegenoverstellen en dat terwijl het in eigen huis nog niet verloren had. In de 2de helft kwamen ze via Henrik Dalsgaard nog wel terug tot 1-1, maar bezorgde Youri Tielemans Anderlecht met zijn 13de goal van het seizoen toch de volle buit.

Meer play-offs

Zaterdag en zondag worden er ook nog wedstrijden gespeeld in de play-offs. Zaterdag speelt Charleroi tegen Oostende en zondag neemt AA Gent het op tegen de kampioen van vorig jaar, Club Brugge.