AS Roma en AC Milan delen de punten in Serie A-kraker

Sjors Tanis • 23:25, 03-02-2019 / Laatste Update: 11:09, 12-12-2023

AS Roma en AC Milan, de nummers 5 en 4 van de Serie A, hebben de punten in een onderling duel moeten delen: 1-1. Milan-aanwinst Krzysztof Piątek en Nicolò Zaniolo maakten de doelpunten in Stadio Olimpico.

AS Roma blijft 5e met 35 punten, terwijl AC Milan 1 punt meer heeft na 22 duels. Juventus leidt in Italië met 60 punten.

2 doelpunten

Piatek, die vorige maand overkwam van Genoa, tikte op aangeven van Lucas Paqueta binnen voor de 0-1. Piatek is de 1e Pool ooit die in competitieverband weet te scoren voor AC Milan. In de 1e minuut van de 2e helft maakte Zaniolo van dichtbij gelijk na geschutter in de defensie van de Milanezen. Zaniolo was voor de 3e keer op een rij trefzeker in een thuisduel.

Karsdorp en Kluivert

Rick Karsdorp werd bij AS Roma vlak voor het einde gewisseld en ploeggenoot Justin Kluivert mocht juist 10 minuten voor tijd invallen. Voorafgaand aan het duel werd de thuisploeg uitgefloten vanwege de 7-1-nederlaag in de beker van woensdag tegen Fiorentina.