Atalanta speelt koploper AC Milan ondersteboven

Bart van der Wijst • 21:07, 23-01-2021 / Laatste Update: 16:25, 05-01-2024

AC Milan, koploper van de Serie A, heeft in eigen huis een flinke tik gekregen. In San Siro werd het helemaal ondersteboven getikt door Atalanta: 0-3. Ondanks de nederlaag blijft AC Milan koploper, want stadgenoot Inter speelde gelijk bij Udinese (0-0).

Milan begon met Zlatan Ibrahimovic in de basis, maar werd nauwelijks gevaarlijk. Atalanta was vanaf de eerste seconde de baas in Milaan.

'Maar' 3-0

Al snel kreeg de ploeg van Marten de Roon en Hans Hatenboer, die allebei 90 minuten speelden, flinke kansen. Na 26 minuten resulteerde dat eindelijk in een goal. Na een hoekschop was het Christian Romero die stijlvol raak kopte.

Na de thee was de wedstrijd snel gespeeld. De bal werd op de stip gelegd na een domme overtreding van Franck Kessie en Josip Ilicic, de uitblinker van de avond, benutte 'm: 2-0. Duvan Zapata maakte de laatste goal van de wedstrijd.

Winterkampioen

De eerste seizoenshelft in de Serie A zit er nu op en AC Milan is de verrassende winterkampioen. De ploeg heeft na 19 wedstrijden 43 punten. Inter volgt met 41 en AS Roma heeft 37 punten. Atalanta is terug te vinden op de 4e plek met 36. Napoli en Juventus hebben er respectievelijk 34 en 33, maar hebben ook 2 wedstrijden minder gespeeld.