Atlanta United gaat lekker onder De Boer en bereikt kwartfinales bekertoernooi

BSR Agency

admin • 23:40, 19-06-2019 / Laatste Update: 11:30, 08-01-2024

Frank de Boer heeft het lekker op de rit bij Atlanta United. In Amerikaanse bekertoernooi, de Lamar Hunt US Open Cup, verdiende zijn ploeg een plek in de kwartfinales. Columbus Crew werd met 2-3 uitgeschakeld.

Na vroege doelpunten van Brandon Vazquez en Miles Robinson stond de ploeg van de Nederlandse trainer na een kwartier comfortabel op 0-2 voorsprong. In de 40e minuut maakte David Accam de aansluitingstreffer voor Columbus Crew. In de 65e minuut maakte Brandon Vazquez de 1-3, en daarmee leek de wedstrijd wel in het slot te vallen.

Eigen goal zorgt voor spanning

Toch maakte Brad Guzan, de keeper van Atlanta, er nog een spannende slotfase van. Hij kreeg in de 71e minuut een eigen doelpunt op zijn naam: 2-3. Gelukkig voor De Boer bleef het daarbij en kon hij met een ticket naar de kwartfinale weer de bus in stappen. Wie in de kwartfinale de tegenstander wordt, is nog niet bekend.

Tekst loopt door onder de video.

Solid all season 💪

Congrats @_milesrobinson_ on your first #ATLUTD goal! 👏 pic.twitter.com/fFXLoWw7F5

— Atlanta United FC (@ATLUTD) 19 juni 2019

Sterk in de competitie

Ook in de MLS is Atlanta na een moeilijke start lekker bezig. Inmiddels staan ze op de 4e plaats op 5 punten achterstand van de nummer 1 Philadelphia Union. Toch heeft Atlanta de 1e plaats in zicht, ze hebben namelijk 2 wedstrijden minder dan de koploper gespeeld. Atlanta staat op 26 punten uit 15 wedstrijden. Philadelphia heeft 31 punten verdiend na 17 gespeelde wedstrijden.