Atletico countert zich naar gelijkspel bij Arsenal

Pro Shots / Action Images

admin • 00:59, 27-04-2018 / Laatste Update: 07:40, 07-01-2024

Arsenal begon donderdagavond in eigen huis aan de halve finale van de Europa League tegen Atletico Madrid. De Londenaren zinnen op een mooi afscheid voor Wenger. Ze zouden hem aan het eind van het seizoen graag laten afzwaaien met de beker van de Europa League in zijn handen. Door de late gelijkmaker van de Madrilenen (1-1)  staat Arsenal een flinke uitdaging te wachten om de finale nog te halen.

Negatief recordje voor Vrsaljko

Arsenal begon sterk aan de wedstrijd en had al snel een meevallertje. De rechtsback van Atletico Madrid, Sime Vrsaljko, werd binnen 10 minuten van het veld gestuurd met 2 gele kaarten. Even daarna mocht ook Simeone zijn weg naar de tribune zoeken omdat hij met Zuid-Amerikaans temprament bleef zeuren tegen de scheidsrechter.

🔴 | Sime Vrsaljko ontving tijdens Arsenal - Atlético Madrid de snelste tweede gele kaart in de historie van de Europa League. De 'eer' van snelste rode kaart is voor Nick Viergever: hij moest tijdens Udinese - AZ in 2012 al na twee minuten vertrekken. #arsatl pic.twitter.com/6gVGWbo65Y

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 26 april 2018

Arsenal profiteert niet

Lacazette kreeg in de 1e helft de grootste kans op het openingsdoelpunt, maar kon de bal niet binnenkoppen. Ondanks dat Atletico met een man minder op het veld stond, kon Griezmann toch een paar keer gevaarlijk worden voor het doel van de Gunners.

Atletico parkeert de bus, net niet goed genoeg

In de 2e helft bleek het dat Atletico in de kleedkamer had bedacht dat ze in ieder geval niet wilden verliezen. De Madrilenen bleven achteruit lopen en maakten niet de indruk te willen voetballen. Met nog een half uur te spelen maakte Alexandre Lacazette de 1-0 na een knappe kopbal. Bij de 2e paal sprong hij hoog op en kon de bal binnenknikken.

Griezmann countert

Maar net toen het leek alsof Arsenal de druk steeds meer kon voeren, kon Griezmann in de 83e minuut de gelijkmaker binnenschieten. Vanuit de verdediging van Atletico werd de bal in 1 keer achter de verdediging van Arsenal gelegd waar Griezmann met zijn snelheid gebruik van kon maken. Door het uitdoelpunt heeft Atletico volgende week in de return een goede uitgangspositie om de finale te halen.