Barça-dames Martens en Van der Gragt verslaan het Sevilla van Van Dongen

BSR Agency

Brian Vesseur • 17:44, 24-02-2019 / Laatste Update: 19:02, 08-01-2024

Lieke Martens, Stefanie van der Gragt en Merel van Dongen stonden zondag met zijn drieën op een veld. Niet in een Oranje-tenue, maar voor een La Liga-duel. Martens en Van der Gragt wonnen met FC Barcelona met 3-0 van Sevilla, waar Van Dongen speelt.

FC Barcelona Femení on Twitter

Martens maakte 2 minuten na rust voor de 0-2 met een fraai schot in de verre hoek. Alexia Putellas had in de eerste helft al voor de openingstreffer gezorgd namens de bezoekers en Mariona Caldentey maakte 10 minuten voor het eind nog de 0-3.

Wissel

Martens werd enkele minuten voor tijd naar de kant gehaald. Stefanie van der Gragt, die komende week na lang blessureleed weer aansluit bij Oranje voor de Algarve Cup, stond de hele wedstrijd in het veld bij FC Barcelona. Bij Real Betis deed verdedigster Merel van Dongen de hele wedstrijd mee.

Stand

Door de overtuigende competitiezege, de 18e van het seizoen, revancheerde FC Barcelona zich voor de 2-3 nederlaag van anderhalve week geleden in de competitie tegen Sporting de Huelva. FC Barcelona bezet momenteel de tweede plek in Primera División voor vrouwen met 57 punten, 6 minder dan koploper Atlético Madrid.