Barça speelt ook tegen Celta gelijk en geeft concurrentie weer hoop (video's)

EPA

admin • 16:08, 02-12-2017 / Laatste Update: 05:07, 06-01-2024

Barcelona heeft de achtervolgers in Spanje weer wat hoop gegeven. In eigen huis kwam het tegen Celta de Vigo ondanks treffers van Messi en Suarez, niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Celta kwam nam na 20 minuten brutaal de leiding. Na een counter van de bezoekers kon keeper Marc-André Ter Stegen nog fenomenaal redden op een inzet van dichtbij, maar in de rebound kon Iago Aspas simpel binnenschieten. Vrijwel direct daarna was het alweer gelijk. Na een combinatie door het centrum schoot Lionel Messi zijn 13e goal van het seizoen binnen.

2-1 Suarez

Nadat de 2-1 van Luis Suárez onterecht werd afgekeurd wegens buitenspel, duurde het tot de 62ste minuut voordat Barcelona wél de voorsprong pakte via de Uruguayaan. Na een prachtige aanval over meerdere schijven bood Jordi Alba een niet te missen kans aan Suárez: 2-1.

Zo rond de 70e minuut schoot Maxi Gómez, op aangeven van Aspas, weer raak voor Celta en daarmee bepaalde hij de eindstand.

Nog steeds aan kop

Barcelona heeft nu 5 punten meer dan Valencia en 9 punten meer dan Real én Atlético Madrid. Die 3 ploegen hebben echter allemaal een wedstrijd minder gespeeld en kunnen het gat met de koploper dit weekend verkleinen.