Barcelona blijft in spoor van Real na winst bij Granada (video's)

admin • 01:05, 03-04-2017 / Laatste Update: 04:18, 05-01-2024

FC Barcelona heeft de uitwedstrijd bij Granada met 1-4 gewonnen. Daardoor blijft het spannend in de Spaanse titelrace, waar Real Madrid een voorsprong van twee punten heeft op Barcelona.

FC Barcelona heeft al wel een wedstrijd meer gespeeld dan Real Madrid, dat eerder op de dag thuis met 3-0 won van Deportivo Alavés.

Suarez

Met een doelpunt (heerlijke stift) en een assist was Luis Suárez vanavond de uitblinker bij FC Barcelona. De uitploeg miste in Andalusië verdediger Gerard Piqué en de geschorste Lionel Messi. Suárez nam zijn ploeg bij de hand en maakte kort voor rust het openingsdoelpunt. De aanvaller passeerde de Mexicaanse doelman Guillermo Ochoa met een fraaie lob.

Brutaal Granada

Jeremie Boga kwam aan het begin van de tweede helft binnen de lijnen en de invaller had maar vier minuten nodig om gelijk te maken: 1-1. Op aangeven van Suárez bracht Alcacer Paco Barcelona in de 64e minuut voor de tweede keer op voorsprong.

Ivan Rakitic (via verdediger Matthieu Saunier) en Neymar bepaalden de eindstand in de 83ste en 91ste minuut op 1-4. Granada stond op dat moment al met tien man na een rode kaart voor Uche Agbo. Voor Neymar was het zijn 100ste treffer in het shirt van FC Barcelona.

De 2-1 van Alcacer

Rakitic maakt er 3-1 van

De Primera Division is altijd Live te zien via Ziggo Sport!