Bayern München heeft een probleem: wie maakt volgend seizoen de doelpunten?

1 april 2018

Pro Shots

Het kampioenschap kan Bayern München bijna niet meer ontgaan. De Duitsers wonnen zaterdag met knallende cijfers van Borussia Dortmund: 6-0. In de uitwedstrijd tegen FC Augsburg, aankomend weekend, wordt Bayern bij een zege kampioen. Dit seizoen doet de club het geweldig, maar dat kan volgend seizoen zomaar heel anders zijn...


Robert Lewandowski was dit weekend goed voor een hattrick tegen Dortmund. De Poolse spits wordt al een paar zomers in verband gebracht met een toptransfer, bijvoorbeeld naar Real Madrid. Aankomende zomer lijkt hij echt niet meer houdbaar voor Bayern München. De Duitse club staat er namelijk om bekend om (iets) minder geld aan salaris en transfers uit te geven dan de rest van de Europese top.

Robben & Ribéry
Ook Franck Ribéry en Arjen Robben zijn inmiddels op sterven na dood. Beide heren spelen nog de sterren van de hemel in de Allianz Arena, maar dat gaat geen 20 seizoen meer door. Het contract van Robben loopt deze zomer ook af bij Bayern en er zijn nog geen plannen om dat contract te verlengen.

De trainer
Jupp Heynckes zij wel dat Robben nog traint als een 25-jarige. Gek dat er dan nog geen stappen zijn gezet. Over Bayern-trainer Heynckes gesproken: de 72-jarige coach stopt na dit seizoen. De Duitser gaat lekker van zijn verdiende centen genieten. Er is alleen nog geen nieuws naar buiten gebracht over de opvolger van Heynckes.

Het wordt tijd dat Bayern aan vervangers gaat denken. Met Kingsley Coman heeft de club een prima vervanger voor Ribéry, maar de rechtsbuitenpositie wordt - bij afwezigheid van Robben - vaak opgevuld door een middenvelder. Hoewel de club het niet leuk vindt: het lijkt erop dat er grote zakken geld de deur uit moeten om voor een nieuwe voorhoede te zorgen.

Opties
De media in Duitsland noemen een paar namen om Lewandowski te vervangen. Timo Werner van RB Leipzig wordt genoemd. Niet gek: Bayern heeft er een handje van om spelers uit de eigen competitie over te nemen. Ook Edinson Cavani van Paris Saint-Germain (eventueel in een ruildeal) en Alvaro Morata van Chelsea worden genoemd.