Bekersprookje Sutton United afgelopen na zware avond tegen topclub Arsenal

admin • 23:49, 20-02-2017 / Laatste Update: 17:22, 07-01-2024

Er werd gedroomd van een vol Wembley, Dean Beckwith die de FA-Cup omhoog tilt en Sutton United, dat uitkomt in de National League, het vijfde niveau van Engeland, als winnaar van het meest prestigieuze bekertoernooi van Engeland.

Hoe mooi kon het zijn. Sutton United schakelde Dartford, Cheltenham, AFC Wimbledon en Leeds United uit. De best voetballende ploeg van Engeland, Arsenal zou de volgende worden. Dan zou de andere bekerstunter uit de National League, Lincoln City, worden verslagen en via de halve finale zou Sutton United de finale op het mooiste stadion van Engeland spelen. In hometown Londen zouden de amateurs Engeland overnemen en daarmee de wereld.

Te veel gedroomd

Het mocht helaas niet zo zijn. Arsenal bleek toch een maatje te groot voor de amateurs uit Sutton, een wijk van Londen. Met een 45-jarige doelman, die dik honderd kilo weegt en gewoon tijdens de wedstrijd een hotdog staat weg te kanen op het moment dat hij weet dat er geen speeltijd meer voor hem komt, verloor Sutton thuis met 0-2 van de Premier League-club.

Toch hadden The Gunners, die niet aantraden met het sterkste elftal, het lastig met de club die vijf niveau's onder de topclub uit Londen uitkomt. In de eerste helft duurde het lang voordat Mohamed Elneny de eerste kans van de wedstrijd creëerde. Na 26 minuten nam Lucas Pérez het doel van Sutton-keeper Ross Worner voor de tweede keer onder vuur, en ditmaal was zijn ploeg wel trefzeker.

0-1

De Spanjaard kwam via de buitenkant naar binnen waarna hij met een vlammend schot de net in de lange hoek vond: 0-1. Sutton kreeg daarna amper kansen om door het kwalitatief veel sterkere Arsenal heen te komen. De laagvlieger uit de National League, de ploeg staat zeventiende, kreeg via Roarie Deacon een kans kreeg op een treffer, maar de spits kreeg de bal niet in het doel van David Ospina verwerkt.

In de tweede helft walste de ploeg van Arsène Wenger over de amateurs heen. Wel met mooi gecontroleerd voetbal, niet met veel doelpunten. Theo Walcott zorgde er in de tweede helft voor dat de eindstand op het scorebord kwam. De 47-voudig Engels international stond aan het einde van een voorzet van Alexis Sánchez en volleerde de bal in de 65ste minuut in de vrije korte hoek: 0-2.

Lincoln City

Daarna voetbalden The Gunners de wedstrijd simpel uit. De ploeg van Wenger neemt het nu thuis op tegen Lincoln City, dat achtereenvolgens Altrincham, Oldham, Ipswich Town, Brighton and Hove Albion en Premier League-club Burnley uitschakelde op weg naar de kwartfinale.