Ben jij het eens met Bayern-trainer? ‘Lewa is de beste ter wereld’

5 juli 2020

EPA

Hansi Flick is duidelijk: Robert Lewandowski is de beste speler ter wereld. Het toeval wil dat Hansi Flick de trainer is van Bayern München én dat Lewandowski daar de spits is, dus helemaal objectief zal Flick niet zijn. Toch zet hij de cijfers even op een rijtje.


Flick wees na de gewonnen Duitse bekerfinale tegen Bayer Leverkusen (4-2) eens fijntjes op de cijfers van Lewandowski. "Hij maakte 34 doelpunten in de Bundesliga, 11 in de Champions League en in totaal heeft hij dit seizoen 51 keer gescoord. Dat is enorm veel", zegt Flick. "Wellicht kunnen we deze prijs dus een keer aan een speler uit de Bundesliga geven. Waarom niet? Robert voldoet aan alle voorwaarden en speelt dit jaar uitzonderlijk goed. Ik wens het hem toe."

Messi
Vorig jaar kreeg Messi zowel de Gouden Bal als de prijs voor de beste voetballer ter wereld op het FIFA-gala The Best. De Argentijn bleef in beide verkiezingen Virgil van Dijk net voor. De Nederlandse verdediger werd door de UEFA wel uitgeroepen tot beste speler in Europa. 

Modric
Luka Modric doorbrak in 2018 de jarenlange hegemonie van Messi en Ronaldo in de verkiezingenstrijd. De Kroaat van Real Madrid kreeg toen beide prijzen voor de beste speler ter wereld.

Is Lewandowski de beste ter wereld?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...