Benevento pakt eerste Serie A-punt ooit door scorende keeper in extra tijd

Brian Vesseur • 15:29, 03-12-2017 / Laatste Update: 04:49, 06-01-2024

AC Milan ging dit weekend op bezoek bij Benevento en dat mocht weinig problemen opleveren. Voor deze speelronde had de hekkensluiter van de Serie A nog geen punt gepakt. Toch viel Milan door de mand, door een scorende Benevento-keeper in de 95e minuut. De bezoekers speelden voor het eerst onder leiding van Gennaro Gattuso, die Vincenzo Montella opvolgde.

Of dat door een opleving van Benevento kwam? Het ligt meer voor de hand dat Milan dit seizoen gewoon niet zo goed is. Vlak voor rust kwam de Rossoneri wel op voorsprong door Giacomo Bonaventura. George Puscas, de Roemeense spits van de thuisploeg, maakte er na 50 minuten 1-1 van. Even later scoorde Nikola Kalinic - op aangeven van Bonaventura - de 1-2.

90+5

Alessandrio Romagnoli kreeg een kwartier voor tijd zijn 2e gele kaart. Diep in de blessuretijd maakte Alberto Brignoli de 2-2 voor Benevento. En dat was niet zomaar een doelpunt, want Brignoli is de doelman van Benevento! De keeper scoorde met een heerlijke kopbal en zorgde daarmee voor het eerste Serie A-punt ooit voor de club.