Benfica houdt druk op koploper FC Porto, nieuwe tik Keizer met Sporting

Getty

Sjors Tanis • 01:10, 26-02-2019 / Laatste Update: 14:13, 12-12-2023

Benfica heeft zonder problemen de thuiswedstrijd tegen Chaves, de voorlaatste op de ranglijst in de Portugese competitie, gewonnen: 4-0. 3 van de 4 treffers vielen na de pauze in het Estádio da Luz. De laatste treffer in de slotminuut.

Dankzij de zege verkleint nummer 2 Benfica de achterstand op koploper FC Porto weer naar 1 punt na 23 wedstrijden.

Doeltreffend Benfica voor rust

In de 1e helft maakte Benfica het verschil tegen Chaves, 17e en voorlaatste op de ranglijst. Rafa Silva bracht de thuisploeg na 19 minuten op voorsprong. Nog voor het rustsignaal zorgden João Félix en Haris Seferović voor de 3-0 tussenstand bij de pauze. Na rust deed Benfica het rustig aan en kon oudgediende Jonas in de absolute slotfase nog de 4-0 maken.

Benfica staat nu weer op 1 punt achterstand van koploper FC Porto. Beide ploegen treffen elkaar zaterdag in Porto voor een strijd om de koppositie in Portugal.

Weer tegenvaller Keizer en Dost met Sporting

Marcel Keizer heeft 4 dagen na de uitschakeling in de Europa League een nieuwe tegenvaller te verwerken gekregen met Sporting Lissabon. Zijn ploeg bleef bij het laaggeklasseerde CS Marítimo steken op 0-0.

Bij Sporting speelde Bas Dost de hele wedstrijd mee, maar de teller voor de Nederlandse spits blijft dit seizoen voorlopig staan op 14 doelpunten.

Eenzaam op plek 4

Sporting blijft daardoor eenzaam op de 4e plaats staan met 46 punten uit 23 wedstrijden. Een plaats bij de bovenste 2, die nodig is voor een ticket voor de (voorronde van) de Champions League lijkt daarmee al uit zicht. Koploper FC Porto (57) en Benfica (53) staan er namelijk veel beter voor. Sporting Braga is met 49 punten de nummer 3.

Keizer weggestuurd

Keizer haalde het einde van de wedstrijd tegen Marítimo niet. Hij werd in de laatste minuten van de wedstrijd door de scheidsrechter weggestuurd. Dat was voor het eerst in zijn carrière, bekende de oud-trainer van Ajax in Portugese media.. ,,Ik moet het accepteren. Het spel lag continu stil en daar maakte ik opmerkingen over. De scheidsrechter begreep mij denk ik niet goed'', aldus Keizer, die baalde van het puntenverlies, maar wel tevreden was over het spel van zijn team in de 2e helft. ,,De spelers zijn gemotiveerd en blijven ervoor vechten'', aldus de coach, die met Sporting verder achterop raakte bij de koplopers Porto en Benfica.