Besiktas kan nog geen feest vieren door gelijkspel tegen AS Monaco

admin • 21:01, 01-11-2017 / Laatste Update: 19:34, 07-01-2024

Besiktas - de ploeg van Ryan Babel - kon dinsdagavond goede zaken doen in groep G van de Champions League. Bij een overwinning op AS Monaco, zouden zij zich namelijk al plaatsen voor de 8ste finales. Maar Babel en zijn ploeg kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Besiktas had het betere spel in de 1ste helft en probeerde druk te zetten op de verdediging van Monaco. Toch kreeg Monaco voor rust een aantal goede kansen, maar deze bleven onbenut. Ook Besiktas kreeg via Gokhan Gonul een grote kans, maar deze ging via de paal naast.

Onverwacht

Het was Monaco dat toch wel tegen de verwachting en tegen het spelbeeld in op voorsprong kwam. Diep in de extra tijd van de 1ste helft was het Rony Lopes die scoorde. Na een pass van Joao Moutinho dribbelde Lopes nog een stukje dichter naar de 16 en schoot fraai in de linkerhoek: 0-1.

Penalty

Na nog geen 10 minuten spelen in de 2de helft kwam Besiktas alweer op gelijke hoogte. Jorge Moraes maakte een overtreding binnen de 16 en de bal ging op de stip. Het scheelde niet veel of doelman Danijel Subasic had de bal van Cenk Tosun gestopt, maar de bal belandde toch tussen de palen: 1-1.

Met deze eindstand staat Besiktas dus met 1 been in de 8ste finales. Als Leipzig deze dinsdagavond wint van Porto, kan er in Istanbul alsnog een feestje gevierd worden. Anders is de eerstvolgende mogelijkheid op 21 november, de groepswedstrijd tegen Porto.