Bosz pakt met Leverkusen na bizarre sneeuwwedstrijd 3 punten bij Hannover

BSR

Sjors Tanis • 21:17, 10-03-2019 / Laatste Update: 01:38, 08-01-2024

Bayer Leverkusen is in de Duitse voetbalcompetitie naar de 5eplaats gestegen. Trainer Peter Bosz zag zijn elftal de uitwedstrijd tegen het laaggeklasseerde Hannover 96 moeizaam winnen: 2-3.

Leverkusen liep door 2 doelpunten van Kevin Volland binnen een half uur al weg bij Hannover.

Sneeuwval

Door aanhoudende sneeuwval werd het duel tegen het einde van de 1e helft even stilgelegd. Kort daarvoor leek Hannover de achterstand te verkleinen. Genki Haraguchi schoot de bal richting het lege doel, maar de bal minderde in de sneeuw vaart en bleef vlak voor de doellijn liggen.

Spektakel na rust

Kort na de pauze viel de aansluitingstreffer via de Braziliaan Jonathas alsnog. Mitchell Weiser werkte de bal in de 73e minuut in zijn eigen doel en zorgde daarmee voor de 2-2. Het elftal van Bosz trok de overwinning in de slotfase, dankzij een kopbal van Kai Havertz, toch over de streep.