Chili wint mede dankzij invaller Sanchez van Kameroen

Brian Vesseur • 23:52, 18-06-2017 / Laatste Update: 12:16, 12-12-2023

In Groep B van de Confederations Cup gaat Chili aan de leiding. Zij wonnen zondagavond van Kameroen met 2-0. Duitsland en Australië - de andere 2 ploegen in de poule - komen maandag in actie.

De eerste helft van de wedstrijd werd getekend door 2 afgekeurde doelpunten. Eerst scoorde Kameroen de 1-0, maar werd dat doelpunt afgekeurd na ingreep van de videoscheidsrechter. Een aanvaller van Kameroen werkte een Chileense verdediger naar de grond. Vervolgens gebeurde hetzelfde aan de andere kant, toen Chili de 1-0 dacht te maken. Na het bekijken van de beelden bleek het doelpunt terecht afgekeurd te zijn wegens buitenspel.

Sanchez

Alexis Sanchez zou eigenlijk niet mee gaan doen, want de vedette van Arsenal was nog te geblesseerd. Maar omdat de tijd weg tikte en de stand nog steeds 0-0 was, kwam de aanvaller een halfuur voor tijd alsnog in het veld. Met nog 10 minuten te gaan gaf hij vanaf links de voorzet, waarna Arturo Vidal binnen kopte. 1-0 voor Chili.

Laat in de wedstrijd beslite Sanchez de wedstrijd. Hij stond 1-op-1 met de keeper, passeerde die, maar kwam daarna weer een verdediger tegen. Daar schoot hij tegenaan, waarop Eduardo Vargas alsnog raak schoot. Toen werd er nog even gewacht op een definitieve beslissing van de videoscheids, maar ook die besloot een doelpunt toe te kennen. 2-0.