Derby van Istanbul slaapverwekkend saai, geen goals en maar 3 kaarten

REUTERS

Martijn Baars • 23:33, 28-09-2019 / Laatste Update: 23:33, 08-01-2024

De derby van Istanbul tussen Galatasaray en Fenerbahçe heeft geen winnaar opgeleverd. De toeschouwers in het Türk Telekom-stadion zagen zelfs geen enkel doelpunt (0-0). Ook bijzonder, de altijd beladen en vaak verhitte derby zag 'maar' 3 gele kaarten.

Aanvaller Ryan Babel speelde de hele wedstrijd bij Galatasaray, waarbij Ryan Donk op de bank bleef. Bij Fenerbahçe ontbrak Ferdi Kadioglu (ex-NEC) in de selectie. Deniz Türüc, oud-speler van Go Ahead Eagles, kwam direct na rust in het veld. Hij werd in de blessuretijd weer gewisseld door trainer Ersun Yanal. Ook in de 10 minuten toegevoegde tijd werd niet gescoord.

Stand in Turkije

Fenerbahçe staat in de Turkse competitie na 6 wedstrijden op de 2e plaats met 11 punten, 3 minder dan koploper Alanyaspor. Galatasaray staat met 9 punten 5e.