Dolberg onder vuur na harde overtreding: ‘Hij werd daar bijna vermoord’

17 november 2018

Pro Shots

Denemarken speelde vrijdagavond in de Nations League tegen Wales en boekte in Cardiff een belangrijke 2-1 overwinning. Feyenoorder Nicolai Jørgensen had met een doelpunt een belangrijk aandeel in de overwinning, Ajacied Kasper Dolberg zorgde voor veel ophef.


De aanvaller van Ajax kwam in de 70ste minuut het veld in voor eredivisie-collega Jørgensen, maar liet op een hele andere indruk achter dan de Feyenoord-spits. Een harde beuk van Dolberg op Ethan Ampadu liep volgens Ashley Williams bijna verkeerd af. "Ik vind dat Ampadu daar bijna werd vermoord," aldus de verdediger van Stoke City.

"Je kan niet iemand op die manier in de reclameborden gooien," voegde Williams daar nog aan toe. Dolberg zelf was zich van geen kwaad bewust. ''Ik kom een seconde te laat en dan krijg ik een elleboog van hem. Dan is wat ik doe misschien nog wel gerechtvaardigd.'' Beide bondscoaches hadden ook een mening over het voorval.

Tekst gaat verder onder de foto.



Hele vieze overtreding
Zo nam de Deense bondscoach het, niet geheel verrassend, op voor zijn eigen speler terwijl Wales-coach Ryan Giggs pisnijdig was op Dolberg. ''Ik snap dat het geen kinderen meer zijn en dat er overtredingen worden gemaakt, maar deze overtreding was wel heel vies.'' Dolberg kreeg een gele kaart na de charge.

Promotie
Ampadu deelde even later nog een harde beuk uit aan Dolberg, die uiteindelijk als laatst lacht. Dolberg verzekerde zich door de overwinning met Denemarken namelijk van promotie in de Nations League. De Denen promoveren naar divisie A.