Dortmund en RB Leipzig trakteren publiek op heerlijke voetbalkraker: 3-3

Bart van der Wijst • 23:39, 17-12-2019 / Laatste Update: 19:10, 13-12-2023

Borussia Dortmund en RB Leipzig trakteerden de 80.000 toeschouwers in het Westfalenstadion dinsdagavond op een prachtige pot voetbal, maar een winnaar kwam er niet. Na een enerverende avond stond er een 3-3 eindstand op het scorebord.

Dortmund leek er een eenvoudige avond van te maken. Al na 34 minuten stond het op een 2-0 voorsprong door doelpunten van Julian Weigl en Julian Brandt.

Werner strikes again

Maar Leipzig heeft ene Timo Werner in de spits lopen en die verkeert in bloedvorm. Hij maakte kort na rust 2 goals om de stand weer gelijk te trekken. De 23-jarige spits uit Stuttgart scoorde dit seizoen al 23 keer in 24 wedstrijden, waarvan 17 in 16 competitieduels.

Jadon Sancho bracht Borussia Dortmund in de 55ste minuut weer op een 3-2 voorsprong, maar RB Leipzig sleepte toch nog een gelijkspel uit het vuur. De Tsjechische spits Patrick Schick, die door Leipzig wordt gehuurd van AS Roma, maakte in de 77ste minuut de 3-3.

Stand

RB Leipzig loopt dankzij het gelijkspel een puntje uit op Borussia Mönchengladbach, maar die ploeg komt woensdagavond nog in actie en neemt bij winst op nummer 18 SC Paderborn de koppositie in de Bundesliga weer over. Borussia Dortmund staat nu 3de met 30 punten uit de eerste 16 duels. Dat zijn er 4 minder dan RB Leipzig en eentje minder dan Borussia Mönchengladbach.