Dortmund ondanks twee fraaie Haaland-goals onderuit bij Gladbach

Martin Meissner/Pool AP/dpa

Trevor Wagener • 23:50, 22-01-2021 / Laatste Update: 07:01, 05-01-2024

Borussia Dortmund is het kwijt. Ze had in de uitwedstrijd bij Borussia Mönchengladbach niet genoeg aan 2 mooie treffers van Erling Haaland. De pot ging dan ook verloren: 4-2.

Dortmund verloor dinsdag ook al van Bayer Leverkusen, met 2-1. Afgelopen zaterdag, tegen laagvlieger Mainz 05, kwamen Die Borussen niet verder dan een gelijkspel: 1-1. Dortmund is inmiddels al 10 punten achterop geraakt op Bayern München, de koploper die zondag te gast is bij Schalke 04.

Dag Gladbach

Nico Elvedi opende de score voor Borussia Mönchengladbach. Vervolgens scoorde Haaland 2 keer binnen 7 minuten en evenaarde het record van Uwe Seeler, met 27 doelpunten in zijn 1e 28 duels in de Bundesliga. Elvedi tekende nog voor rust voor de 2-2, met zijn 2e treffer van de wedstrijd. Rami Bensebaini en Marcus Thuram lieten Borussia Mönchengladbach na de hervatting uitlopen.