Dortmund door het oog van de naald naar kwartfinale Duitse beker

Martijn Baars • 00:28, 09-02-2017 / Laatste Update: 20:19, 05-01-2024

Borussia Dortmund is door het oog van de naald gekropen in de achtste finale van de Duitse beker. In eigen huis was er tegen Hertha BSC na 120 minuten geen winnaar en dus moesten strafschoppen de beslissing brengen. Uiteindelijk waren ook die heel spannend, maar trok BVB aan het langste eind.

Kalou verrast met de 0-1

Dortmund had het de hele wedstrijd erg moeilijk met Hertha. Beide ploegen staan in de Bundesliga op 1 punt van elkaar en dat was te zien in het spelbeeld. Geen van de ploegen nam een duidelijk overwicht. De bezoekers openden de score in het spannende duel binnen een half uur via oud-Feyenoorder Salomon Kalou.

Goal Reus, rood Sokratis

Vlak na rust maakte Marco Reus de gelijkmaker (1-1). Aan die tussenstand veranderde niks. Ook niet toen er een half uur aan verlenging bij kwam. Het enige dat daarin gebeurde, was dat Dortmund-verdediger Sokratis binnen een paar minuten 2 keer geel (en dus rood) kreeg.

Superspannende penalty's

Direct daarna volgden de strafschoppen. Doordat de lat de eerste en doelman Bürki de tweede penalty van Hertha keerden, leek Hertha de favoriet voor de zege. Maar daarna miste ook Pulisic nog voor de thuisploeg. Uiteindelijk schoot Kalou, in de reguliere tijd de maker van de 0-1, de beslissende penalty over en ging Dortmund door!