Duitsland bij rust op 2-0 tegen Messi-loos Argentinië (video's)

admin • 23:55, 09-10-2019 / Laatste Update: 15:46, 05-01-2024

Zonder een paar toppers spelen Duitsland en Argentinië woensdag alsnog een vriendschappelijke topinterland. De thuisploeg was in de 1e helft duidelijk de betere: door goals van Serge Gnabry en Kai Havertz is het een comfortabele 2-0 na 45 minuten.

Gnabry heeft daarmee het record van Miroslav Klose verbroken. De aanvaller was vanavond opnieuw doeltreffend voor Duitsland. Hij maakte tegen Argentinië zijn 10e goal en dat na slechts 11 interlands. Klose deed er 13 duels over.

Tagliafico

Gnabry scoorde in Dortmund al na een kwartier. De Bayern-aanvaller, die tegen Tottenham Hotspur 5 keer scoorde, kon binnen het doelgebied raak schieten terwijl 4 Argentijnen, onder wie Ajacied Nicolas Tagliafico om hem heen stonden. Duitsland speelt met een veredelde B-ploeg.

Wereldvoetballer van het jaar Lionel Messi is er niet bij, voor hem staat Lautaro Martinez (Inter) in de spits.

Duitsland leidt in de groep van Oranje, maar het Nederlands elftal speelde wel een wedstrijd minder. Die Mannschaft neemt het zondag in de EK-kwalificatie op tegen Estland.