Dokters Lyon: ‘EK is in gevaar voor Memphis Depay’

15 december 2019

BSR

Waardeloos nieuws uit het zuiden van Frankrijk. Volgens L'Équipe is de medische staf van Olympique Lyon bang dat Memphis Depay zijn voorste kruisband heeft gescheurd. Dat zou een lange periode van herstel betekenen, van wel 6 maanden tot een jaar.


Depay werd zondag in de rust gewisseld tijdens de verliespartij van Lyon tegen Stade Rennes, nadat hij eerder al op het veld werd behandeld. De doktoren van de club vermoeden dat de aanvoerder van Lyon zijn voorste kruisband ernstig heeft geblesseerd. Memphis maakte er dit seizoen al 9 in 13 wedstrijden.

Zwaar
Technisch directeur Juninho was na afloop van de wedstrijd niet al te positief en vreest dat zijn sterspeler de rest van het seizoen niet meer kan spelen. "We denken dat de blessure van Memphis behoorlijk zwaar is en dat die hem voor de rest van het seizoen aan de kant houdt.”

Oranje
Behalve voor Lyon is het natuurlijk ook slecht nieuws voor het Nederlands elftal. Het EK begint half juni en als de kruisband van Depay echt is (af)gescheurd, dan moet hij heel lang herstellen.