Engelse politie arresteert 64-jarige man op verdenking doodslag Sala

19 juni 2019

Abaca 1

Er lijkt een doorbraak gekomen in de zaak Emiliano Sala. De Engelse politie heeft namelijk een man opgepakt, die wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de Argentijnse spits en de piloot van het vliegtuig. Dat meldt de BBC. De 64-jarige verdachte wordt verdacht van doodslag.


Inmiddels is de man uit Yorkshire ook weer vrijgelaten, maar het onderzoek naar hem gaat door. De families van Sala en piloot Ibbotson zijn inmiddels ingelicht.

Hoe zat het ook alweer?
Sala werd in januari gekocht door Cardiff City van FC Nantes. De 28-jarige Argentijnse aanvaller wilde na het ondertekenen van zijn contract in Wales nog even zijn oude ploeggenoten gedag zeggen. Nadat hij daarmee klaar was, ging hij met een vliegtuigje weer terug naar Cardiff. Toen sloeg het noodlot toe.

Door noodweer raakte het vliegtuigje te water en werd er dagenlang naar Sala en meneer Ibbotson gezocht. Na een week werd het lichaam van de spits gevonden, maar het lichaam van de piloot is nog altijd spoorloos.

Vrije voeten
De 64-jarige verdachte mag het verdere onderzoek op vrije voeten afwachten. "Als onderdeel van dit onderzoek moeten we nagaan of er enig bewijs is van vermoedelijke criminaliteit. De man is gearresteerd op verdenking van doodslag", aldus hoofdinspecteur Simon Huxter.