🎥 | Erling Haaland stopt gewoon niet met scoren: doelpunt 19 en 20 in shirt van Noorwegen

Bart van der Wijst • 21:53, 12-06-2022 / Laatste Update: 02:08, 08-01-2024

Erling Haaland mag met recht een doelpuntenmachine worden genoemd. De Noor loopt meer dan 1 op 2 in clubverband en ook voor zijn land weet hij bijna altijd het net te vinden. Tegen Zweden (3-2 winst) maakte Haaland interlandgoal 19 en 20, daar had hij 21 wedstrijden voor nodig.

Al binnen 10 minuten was het raak voor de nieuwe spits van Manchester City. Haaland kroop goed voor zijn tegenstander en kopte raak, de Zweedse keeper Robin Olsen was kansloos.

Na de pauze maakte Haaland nog een treffer, vanaf 11 meter zorgde hij voor de 2-0. Het Noorse fenomeen gaf ook nog een assist op de laatste goal van de avond van Alexander Sørloth. Na 89 minuten gunde bondscoach Ståle Solbakken Haaland een publiekswissel.