Fàbregas pakt bij debuut voor Monaco belangrijk punt tegen Marseille

Pro Shots / Action Images

admin • 00:18, 14-01-2019 / Laatste Update: 16:39, 05-01-2024

Olympique Marseille en AS Monaco hebben zondagavond de punten verdeeld. Marseille kwam thuis al snel op voorsprong, maar nog voor het rustsignaal stond de 1-1 al weer op het scorebord. Cesc Fàbregas debuteerde bij de Monegasken en speelde de volledige 90 minuten.

Heel spannend was de wedstrijd niet. Beide ploegen kennen een dramatisch seizoen en dat betekende zondagavond redelijk defensief voetbal. De thuisploeg had wel meer gif in het spel en dat resulteerde dan ook in de 1-0. Een afstandsschot van Maxime Lopez vloog erin, maar daar had de keeper wel wat aan kunnen doen.

Youri Tielemans scoorde namens de uitploeg. In de 38e minuut schoot de Belg binnen, maar ook daar zag het verdedigende werk er niet goed uit.

Laagvliegers

AS Monaco-trainer Thierry Henry liet naast Faàbregas ook Naldo en Fodé Ballo-Touré debuteren. Fàbregas moet het jonge Monaco uit de degradatiezone van de Ligue 1 zien te leiden. De ploeg van Henry houdt met 14 punten alleen En Avant de Guingkamp (11) onder zich.

Olympique Marseille staat met 28 punten op de 9e plaats in de Franse competitie. Marseille heeft al 8 wedstrijden op rij niet gewonnen. Na de beschamende uitschakeling in de Europa League werd Marseille ook al uitgeschakeld in de Coupe de France en Coupe de la Ligue. Kevin Strootman deed de hele wedstrijd mee bij Marseille.