Frankfurt speelt na vliegende start gelijk tegen Chelsea

BSR/Soccrates

admin • 00:55, 03-05-2019 / Laatste Update: 04:58, 07-01-2024

Eintracht Frankfurt had zichzelf een hele lekkere voetbalavond cadeau kunnen doen. De fans lieten zich van hun beste kant zien, maar na de vroege voorsprong van Frankfurt kwam Chelsea steeds beter in de wedstrijd. De Engelsen maakten vlak voor rust 1-1. Daar werd in de 2e helft niets meer aan veranderd en zo eindigde het duel ook op die stand.

In de 23e minuut maakte diepe spits Luka Jović er 1-0 van voor de thuisploeg. Hij kopte een strakke voorzet knap in de verre hoek. Trainer Adi Hütter zag dat Frankfurt zich staande hield tegen de topclub uit Engeland.

Maurizio Sarri, coach van Chelsea, liet in zijn opstelling zien dat hij de Europa League niet als hoofddoel ziet. Hij liet sterspeler Eden Hazard op de bank beginnen. Toch kwam Chelsea vlak voor rust op 1-1. Pedro schoot in de 45e minuut de gelijkmaker tegen de touwen vanuit een druk bezet strafschopgebied.

Chelsea domineert

In de 2e helft kreeg de Duitse thuisploeg het steeds lastiger. Chelsea zette meer druk en kwam tot enkele goede kansen, al lukte het nog niet om die ook om te zetten in doelpunten. In de 62e minuut haalde Sarri Willian naar de kant en bracht Eden Hazard in. Sarri wilde het duel blijkbaar zo snel mogelijk beslissen.

Ondanks het overwicht op het veld kwamen de Londenaren niet meer tot scoren. In de 80e minuut kreeg Paciência nog een hele grote kans om toch de 2-1 te maken. Hij kon voor open de doel de bal binnen glijden maar kwam net te laat. Zo moeten de ploegen de punten delen en mogen ze in de return uitvechten wie het ticket naar de finale van de Europa League verdient.

Met een uitdoelpunt in de zak heeft Chelsea in ieder geval de beste papieren.