‘Geblesseerde’ Luuk de Jong bij oefen-debuut Sevilla al na een halfuur gewisseld

13 juli 2019

BSR

Luuk de Jong kende een ongelukkig officieus debuut als speler van Sevilla. De deze transferperiode van PSV overgekomen aanvaller begon zaterdagavond in de basis in het oefenduel met Reading, maar moest zich uiteindelijk al na 32 minuten laten vervangen vanwege fysieke klachten.


Op dat moment was er nog niet gescoord in Sevilla. Onduidelijk is wat De Jong precies mankeert, maar hij liep er ten tijde van zijn wissel niet meer oké bij. Volgens Spaanse media werd de international van het Nederlands elftal vooral uit voorzorg gewisseld.

FC Nieuweling
Munas Dabbur (foto), een andere zomeraanwinst van Sevilla, loste hem uiteindelijk af. De Jong had de afgelopen week ook maar nauwelijks getraind vanwege heupklachten en had de groepstraining pas vrijdag hervat, zo berichtte El Desmarque eerder al.

Het begin
Sevilla bereidt zich momenteel voor op het nieuwe seizoen in LaLiga en speelde tegen Reading pas zijn 1e oefenwedstrijd van de voorbereiding. Het elftal van de nieuwe trainer Julen Lopetegui oefent de komende weken nog tegen onder meer Liverpool en TSG Hoffenheim, voordat het op 18 augustus op bezoek bij Espanyol zijn 1e wedstrijd van het nieuwe seizoen in LaLiga speelt.